BLOG

<< terug

Begrip van de maanden februari, maart en april 2013: NOODPLAN

Alles kan misgaan. Deze vrolijke constatering is geen verzoek aan de overmacht om het vele moois in mijn leven aan te vallen, maar de opmaat voor mijn onvermijdelijke onderwerp van deze maand. Daarin zag ik op verschillende gebieden een gebrekkig noodplan.

Zo wist FC Barcelona zich lang geen raad met de stugheid van AC Milan en het vernuft van Paris SG. In mijn werk kreeg ik de indruk dat de nieuwste fietsen alles aankunnen behalve vallen.

Barça maakt nog steeds kans op de grootste prijs. Maar ze hebben geen alternatief wanneer hun snelle combinatiespel tekortschiet. Het gebruik van afstandsschoten en kracht om het vege lijf te redden, ligt boven hun macht.

Het carbon in moderne fietsen maakt ze steeds lichter, wendbaarder, sterker, duurzamer en efficiënter, maar alleen bij het rijden. Op het zwaarste en moeilijkste terrein vangen ze de klappen op, maar je val breken ze niet.

Toch vind ik dat een noodplan soms ook teveel energie kost. Eraan denken is denken aan niet-bestaande ellende. En daarvoor stijgt de zeespiegel te snel.<< terug

Pepijn de Boer MA

T: +31 (0)20 3201326

© 2009 LangPep.nl - design by rem-art - powered by webenable