BLOG

<< terug

Begrip van de maanden augustus en september 2012: BALKON

Sinds een jaar of tien heb ik een elektrische tandenborstel. In het begin vond ik het grappig hoe de letters op Teletekst gingen dansen als je tegelijk las en poetste. Nu erger ik me vooral aan de druppels tandpasta die iedere keer op mijn kleren vallen. Maar dat ligt aan mijn eigen onhandigheid. Met een andere terugkerende kwestie is dat anders. Dat zijn de duiven die steeds weer landen op mijn balkon.

Toch ben ik heel blij met het balkon. Het ligt op het zuidoosten en is alleen aan de straatkant open. De zon kan me er smeken om de gordijnen te openen. De regen kan me er waarschuwen om binnen te blijven. Op drukke dagen is het er goed luchten en op rustige momenten is het er fijn zitten.

De schuifpui staat meestal open. Vanaf volgende maand zal hij vaker dicht zijn. Er blijft genoeg te zien. Een meeuw die huilt omdat hij te ver van zee is, duiven die aan de overkant tegen elkaar aankruipen, eksters die parabolen beschrijven, een zwarte kat die... Mijn meisje roept! Of ik buiten kom. Naar de ochtendzon op ons balkon.

Blik naar rechts
Blik naar rechts
<< terug

Pepijn de Boer MA

T: +31 (0)20 3201326

2009 LangPep.nl - design by rem-art - powered by webenable