BLOG

<< terug

Begrip van de maand september 2014 KLEINE MOEILIJKHEDEN WAARVAN DE OPLOSSING TOT GROTE VREUGDE KAN LEIDEN

We gingen laatst op fietsvakantie. Bij vertrek liep mijn achterwiel aan. Het klonk niet ernstig, maar het stoorde me. Omdat we langs de oom van ons kindje moesten, keek die even mee. Toen het euvel verholpen was, gingen we fluitend op weg. Want al was het maar een kleine moeilijkheid, de oplossing ervan leidde tot grote vreugde.

In dit geval werd ik door de praktijk welhaast gedwongen om meteen in te grijpen. Bij andere kleine moeilijkheden heb ik de neiging er te lang over na te denken. Daardoor wordt het een steeds grotere moeilijkheid. Neem de rits van mijn winterjas. Maanden liep ik ermee te klooien. Toen werd het zomer en vergat ik hem. Nu is het herfst en dringt de tijd om hem te repareren. Daar word ik vast erg blij van.

Het nadenken kan ook gunstig uitpakken. Zoals wanneer een kleine moeilijkheid alleen maar zal groeien en niet op te lossen is. Dan ontstaan ideeŽn over nieuwe mogelijkheden. Zo kan die kleine moeilijkheid leiden tot de allergrootste vreugde in je leven. Van teen tot top.<< terug

Pepijn de Boer MA

T: +31 (0)20 3201326

© 2009 LangPep.nl - design by rem-art - powered by webenable