BLOG

<< terug

Begrip van de maand oktober 2012: UUR

Als ik me haast, heb ik nog even. Straks koken, snel eten en naar de voetbal. Tot dan tikt de klok in mijn nadeel. Maar ik heb geen klok. De maand is bijna ten einde. De volgende keer dat de kleine wijzer langskomt, moet het er staan. Maar ik heb geen klok. Wel nog een uur.

Hardop denken. De wintertijd is ingegaan, we hebben een uur extra. Dat is verdwenen. Kansloze insteek.

De herfst dan. Duizend geuren en kleuren in het park. Waterkou in de lucht. Muts en handschoenen uit het vet. Gemeenplaatsen, saai, valt af.

Saaiheid. Hardnekkige slaperigheid. Laat opstaan zonder uit te rusten. Gebrek aan inspiratie. Toch een eerste versie. De eerste versie wissen, kill your darlings.

Opgeven of doorgaan. Lauwe thee. Droge keel. Jeukende ogen. Rammen op de toetsen. Toegeven aan de onmacht door die te volgen. Zij heeft een idee.

Nog eens aan mijn hoofd krabben. Iets doen. De was is al binnen. De tas is al gepakt. Voor nieuwe thee zetten is het te laat. Ouwe blogs lezen. Eerder frustrerend dan inspirerend. Een blik op de klok. Maar ik heb geen klok. Dat was het uur.<< terug

Pepijn de Boer MA

T: +31 (0)20 3201326

2009 LangPep.nl - design by rem-art - powered by webenable