BLOG

<< terug

Begrip van de maand oktober 2011: ONDERBUIKGEVOELENS

Een vriend van me ging trouwen. Kort voor de bruiloft spraken we over de technologische vooruitgang van de mensheid. Hij stelde dat we beter nog in holen hadden kunnen wonen. Ik kon daar wel inkomen. Holbewoners moeten overzichtelijke denkpatronen hebben gehad. Oerdriften hadden vrij spel. Nu niet meer, maar ze zijn er nog wel. We noemen ze onderbuikgevoelens.

Deze maand heb ik zeldzame gevoelens van verlangen en afkeer ervaren. En persoon wil ik zo ver mogelijk uit mijn buurt houden en een andere juist zo dicht mogelijk bij me hebben. Bij momenten heb ik dat vaker gehad, maar deze gevallen spelen al langer. Daardoor tornt mijn onderbuik bij vlagen ernstig aan het gezag van mijn verstand. Juist dan is het nodig te ontspannen als op een lauw grasveld. Maar je lichaam wil hysterisch dansen op een vulkaan. Hier jij! Rot op jij!

Als taaldier zou ik me nog kunnen afvragen waar dan precies die onderbuik zit. Maar die vraag lost op in het gevoel. Alles verdwijnt naar de achtergrond. Zo maken onderbuikgevoelens het leven weer even overzichtelijk als dat van holbewoners. Chaos.<< terug

Pepijn de Boer MA

T: +31 (0)20 3201326

2009 LangPep.nl - design by rem-art - powered by webenable