BLOG

<< terug

Begrip van de maand oktober 2010: RANDZAKEN

Als freelancer werk ik voornamelijk thuis. Dat heeft voor de hand liggende voordelen en nadelen. Elke dag ligt de afleiding op de loer. Die kan inspireren en die kan vertragen. Wanneer de oogkleppen der absolute concentratie even worden afgezet, is het toneel immers vrij voor de zogenaamde randzaken.

Soms is niet duidelijk of iets een randzaak is. In Excel heb ik bijvoorbeeld laatst mijn facturen mooier gemaakt. Daartoe heb ik de randen van enkele cellen aangepast. Het is natuurlijk belangrijk dat mijn facturen er verzorgd uit zien, maar het is toch echt een zaak van de rand. Hieruit rijst de vraag of een randzaak ook een hoofdzaak kan zijn. Zo ja, dan is de randzaak iets anders dan de bijzaak. Dat klopt, want synonymie bestaat volgens mij niet.

Kortom, randzaken kunnen heel belangrijk zijn. Want alles heeft een rand, ook de kern. Zonder rand is wat erbinnen zit niets waard. Tussendoor rommelen voedt mijn werklust. Dat vind ik zo mooi aan freelancer zijn. Inspanning dankzij ontspanning. Leve de randzaken!

Opgeloste randzaak
Opgeloste randzaak
<< terug

Pepijn de Boer MA

T: +31 (0)20 3201326

2009 LangPep.nl - design by rem-art - powered by webenable