BLOG

<< terug

Begrip van de maand oktober 2009: WEBSITE

Welkom bij het maandelijkse blog van LangPep. Iedere maand behandel ik hier kort een talig begrip dat voor mij om één of andere reden actueel is. Aangezien ik vandaag mijn website wereldkundig maak, wijd ik dit eerste blog aan het begrip website.

Het Engelse woord website is zodanig ingeburgerd in de moderne wereld dat een vertaling overbodig lijkt. Toch zijn er talen die over een eigen term beschikken. Mijn geliefde Spaans is er één van: sitio web, letterlijk: plaats op het netwerk. Zoals u ziet, blijft zelfs daarin het lemma ‘web’ onaangetast. Het Spaanse woord voor netwerk is immers red.

Gelijk de majestueuze aalscholver die vogelvrij over de zee scheert, zo speurt web door de taalwereld op zoek naar begrippen die als nietsvermoedende vissen hulpeloos aan hem ten prooi vallen. Webgeoriënteerd… HAP! Webgebaseerd…HAP! Webpagina…HAP!

Hoewel ik mezelf graag een taalpurist noem, kan ik hiermee leven. Als het maar een aalscholver is. Laat de mijne ver en voortvarend vliegen!

Een aalscholver op Vlieland
Een aalscholver op Vlieland
<< terug

Pepijn de Boer MA

T: +31 (0)20 3201326

© 2009 LangPep.nl - design by rem-art - powered by webenable