BLOG

<< terug

Begrip van de maand november 2012: AFDRUIPREK

Onlangs maakte mijn meisje het fornuis en aanrecht blinkend schoon. Dat deed ze spontaan en vrijwillig, want in zon land leven we. Kroongetuige van deze uitbarsting van activiteit in de keuken was mijn afdruiprek.

Dit afdruiprek heeft dezelfde vorm als dat uit mijn jeugd. Alleen was dat rood. Mijn vader waste af en drie dagen per week droogde ik. Met het sonore botsen en klotsen van bekers en borden op de achtergrond boomden we over voetbal en school. Of stond ik dromerig naar het sop te staren. Dan stond het rek ineens vol.

Het mooie aan mijn afdruiprek vind ik zijn eenvoud. Eigenlijk is het niet zo handig dat de borden tegen de muur moeten staan, het bestek tussen de draden doorglijdt of glazen er snel in breken. Maar gelukkig is het gespeend van opvangblad of bestekvak of andere onzin.

Nu droog ik nog zelden af. Dromerig staren doe ik nu naar het spontane en vrijwillige meisje. Ondertussen doet het afdruiprek zijn kunstje. Dampend en druipend gaat de vaat erop. Droog en schoon komt hij eraf. Mijn afdruiprek kan toveren.<< terug

Pepijn de Boer MA

T: +31 (0)20 3201326

2009 LangPep.nl - design by rem-art - powered by webenable