BLOG

<< terug

Begrip van de maand november 2010: WINTERLIEFDE

De dagen korten en de lucht vergrijst. Knusheid rond de centrale verwarming is het grootste goed. Buiten weerstaan we de gure wind om ons thuis te koesteren in behaaglijkheid. Nestdrang kruipt op. Hunkering naar samen schuilen voor de duistere koude. Herfstkriebels. Winterliefde.

Winterliefde hoor je veel minder vaak dan zomerliefde. Hun onderlinge contrast prikkelt de verbeelding. Bij zomerliefde denk ik aan woeste hartstocht op een tropisch eiland, bij winterliefde aan diepe verbondenheid in een kleine woonkamer. Zomerliefde houdt van opwinding, winterliefde houdt van rust.

Waarschijnlijk houdt winterliefde ook langer stand dan zomerliefde. In de zomer bruist alles van de energie, in de winter worden we langzaam warm. Winterliefde is een kopje thee op de bank, zomerliefde is drie flessen wijn op het strand.

Er zijn ook overeenkomsten. Beide vormen van geluk worden immers aangewakkerd door een kentering in het seizoen. Zowel de lente- als de herfstkriebels maken iets belangrijk wat op een ander moment zou verzanden in een gril. Of je nu samen langs de zee rent tot de nacht valt of elkaars besneeuwde jassen te drogen hangt bij de open haard, het mag altijd zo blijven.<< terug

Pepijn de Boer MA

T: +31 (0)20 3201326

2009 LangPep.nl - design by rem-art - powered by webenable