BLOG

<< terug

Begrip van de maand mei 2012: KONINKRIJK

Mijn koninkrijk voor haar glimlach! Ik heb het deze maand, maar ook de afgelopen maanden menigmaal geroepen en in gedachten uitgeschreeuwd. In de lijn van het vorige blog benut ik deze plaats als uitlaatklep voor mijn persoonlijke wel en wee. Tevens volg ik het voorbeeld van een bevriende fotograaf die op de hem kenmerkende subtiele doch openhartige wijze zijn belevenissen aan de digitale wereld onthult. Want het is hoog tijd dat ik mijn vriendin noem. Haar naam houd ik voor me, maar iedereen mag weten dat haar glimlach mij minstens een koninkrijk waard is.

Ik heb altijd in een koninkrijk gewoond. De drie talen waarmee ik werk, vinden hun oorsprong in een koninkrijk. Soms heb ik het gevoel dat mijn freelance-onderneming een koninkrijk is. En mijn bescheiden woning het koninklijk paleis. Maar ik voel me pas een koning sinds zij het als mijn koningin bezoekt.

De uitdrukking “een koninkrijk voor…” bestaat in alle drie de talen. Deze bevat enige grootheidswaan. Dat snap ik wel. Want als zij naar me glimlacht, mijn naam uitspreekt of haar voet tegen de mijne zet, waan ik me ook heel groots.<< terug

Pepijn de Boer MA

T: +31 (0)20 3201326

© 2009 LangPep.nl - design by rem-art - powered by webenable