BLOG

<< terug

Begrip van de maand mei 2011: GEBRUIKSAANWIJZING

Deze kant boven, alstublieft. Houd de lange zijde recht. Herhaalde blootstelling aan zonlicht kan brandgevaar opleveren. Bewaar deze gegevens voor later. Dit is mijn maand van gebruiksaanwijzingen.

Er wordt gezegd dat sommige mensen een gebruiksaanwijzing hebben. Volgens mij geldt dat voor iedereen. Alleen laat de één het duidelijker merken dan de ander. Zo herinner ik me dat een Baskische huisgenoot op een ochtend in gebroken Engels lachend tegen me zei: “Vannacht Pepijn heel dronken. Alle deuren, boem, boem.” Ik begreep hem pas toen ik hem beter kende.

Hoewel ik menig gebruiksaanwijzing heb vertaald, weiger ik ze zelf te lezen. Tenzij ik er toevallig één in handen krijg waar ik niets mee hoef. Dan ben ik weer een vakidioot. Als ik zelf een nieuw apparaat heb gekocht, ga ik liever proefondervindelijk te werk. Op al die knoppen drukken en kijken wat gebeurt. Net als bij mensen.

Dit apparaat werkt zelfstandig. Laat deskundigen de verpakking verwijderen alvorens deze terzijde te schuiven. Deze gebruiksaanwijzing bevat slechts richtlijnen. Zet regelmatig aan en uit om het systeem draaiende te houden. Bij langdurige oververhitting vervalt de garantie.

Een groep gebruiksaanwijzingen
Een groep gebruiksaanwijzingen
<< terug

Pepijn de Boer MA

T: +31 (0)20 3201326

© 2009 LangPep.nl - design by rem-art - powered by webenable