BLOG

<< terug

Begrip van de maand mei 2010: FIETS

Toen een vriend van mij onlangs bij een verjaardag met een sportwagen kwam aanzetten, werd dit voertuig ter plekke uitvoerig bewonderd. Zelf voelde ik er weinig bij. Het is immers maar materie. Deze maand heb ik een nieuwe fiets gekocht. Voor het eerst niet tweedehands, voor het eerst helemaal van mijn eigen geld, voor het eerst in mijn maat. Prompt betrap ik me rond dit stuk ijzer op heuse trots. Ik laat hem aan iedereen zien. Kijk, hij heeft een naafdynamo.

Natuurlijk ben ik er ook erg gelukkig mee. In de smalle stad Amsterdam is de fiets het ideale vervoermiddel om haast te maken, bouwputten te omzeilen en toeristen van de sokken te rijden. Dan is het heerlijk om er ook nog eens comfortabel bij te kunnen zitten. Rug recht, benen bijna gestrekt en het zoete zoeven van de wind langs de spaken.

Toch voelt het vreemd. Blijkbaar ben ik best materialistisch. Aan de andere kant zie ik mijn fiets niet als materie, maar als een trouwe vriend. En die heb ik hard nodig, zoals bleek toen er laatst één van vlees en bloed terugkeerde van twee jaar reizen.<< terug

Pepijn de Boer MA

T: +31 (0)20 3201326

© 2009 LangPep.nl - design by rem-art - powered by webenable