BLOG

<< terug

Begrip van de maand maart 2011: STAPVOETS

In een wereld waarin veel haast is, neemt het mooiste alle tijd. Genezing, training, ontspanning en liefde gedijen goed wanneer ze met geduld benaderd worden. Daar heeft een stuiterbal als ik wel eens moeite mee. Juist in deze maand, waarin de lentelucht bruist van nieuw leven, is het een kunst om het jagen los te laten. Maar als ik beter kijk, zie ik dat hetzelfde nieuwe leven van traagheid aan elkaar hangt. Groei verloopt stapvoets.

Stapvoets rijden doen ook voertuigen met helden erop, liggend of staand. Zo kunnen bewonderaars meelopen. Dankzij de traagheid bloeit de schoonheid op. Stapvoets gaan is immers lang dichtbij blijven. Dichtbij blijven is van het moment genieten. Stapvoets gaan is koesteren. Dit brengt ons terug bij mijn vorige blog.

Stapvoets verloopt ook het herstel van mijn hiel. Gelukkig kan ik nu weer door mijn geliefde park wandelen. Bij mijn terugkeer zag ik een kleine schildpad. Op het land is dit dier natuurlijk de koning van het stapvoets bewegen. Snel zette ik hem op de foto en langzaam stapte ik verder. Voet voor voet.

De schildpad in mijn park
De schildpad in mijn park
<< terug

Pepijn de Boer MA

T: +31 (0)20 3201326

2009 LangPep.nl - design by rem-art - powered by webenable