BLOG

<< terug

Begrip van de maand juni 2011: VLUCHTIG

Deze maand ben ik voor het eerst in anderhalf jaar op vakantie geweest. Daar kan ik over klagen, maar ik heb ervoor gekozen. Ik ben vooral blij dat het kan. Andere landen staan in brand of zijn bijna failliet. Het kan snel gaan. Ik geniet van mijn succes omdat het zo voorbij kan zijn. Dat maakt het ook zo waardevol. Daarom hierbij een ode aan het vluchtige.

Een vriendin wier naam ik mij graag herinner, noemt mij vluchtig. Ik klamp me jarenlang vast aan dezelfde grappen, dezelfde onmogelijkheden en dezelfde dagdromen. Maar die vriendin zegt dat ik vluchtig ben. En die vriendin is een eerbare vrouw. Ik kan niet vliegen zoals gas. Ik kan niets optillen of laten vallen zoals de wind. Ik ben niet lichtvoetig en watervlug zoals een muis. Ik ben niet kort van stof. Toch zegt die vriendin dat ik vluchtig ben. En die vriendin is een eerbare vrouw.

Vluchtigheid vervliegt ook met de jaren. Ik kan me nu veel langer op iets concentreren dan tien jaar geleden. Het leven zelf is vluchtig. Dit filosofische besluit blaast het verhaaltje uit.

Vluchtig zoals ik
Vluchtig zoals ik
<< terug

Pepijn de Boer MA

T: +31 (0)20 3201326

2009 LangPep.nl - design by rem-art - powered by webenable