BLOG

<< terug

Begrip van de maand juli 2011: SCHAAPACHTIG

Mieren leven allemaal voor hun groep. De mens leeft ook in groepen, maar is een kuddedier. Hij volgt echter alleen wanneer dit zijn eigen belang dient. Zo niet, dan steken onverschilligheid, passiviteit en laksheid de kop op. Ik verzet me hier tegen. Tot de zomer komt. Dan doe ook ik schaapachtig.

Even buiten mijn stad kronkelt een fietspad tussen een meer en weilanden naar een kasteel. Het is ideaal voor zowel rustig toeren als hard rijden. Beide doe ik graag. Langs het pad wonen schapen. Soms staan ze op het pad. Af en toe laten ze zich aanraken of wegduwen. Of stappen ze, na een korte blik van verstandhouding, kalm opzij. Om meteen aandachtig verder te grazen. Uit hun ogen straalt een overdonderende rust. Schapen kijken eigenlijk altijd tevreden.

De schapen doen me beseffen hoe fijn toegeven kan zijn. Zeker op reis. Toegeven aan het ritme van de trein om te dromen, aan opzwepende muziek om te vergeten of aan de verleiding om te verleiden. Als een schaap de kudde volgen zonder te weten of ze op de goede weg is. We zien wel.<< terug

Pepijn de Boer MA

T: +31 (0)20 3201326

2009 LangPep.nl - design by rem-art - powered by webenable