BLOG

<< terug

Begrip van de maand januari 2015: DERDE OOR

Vorige maand gaven we een feest. We gaven het omdat het een jaar eerder op het laatste moment niet door kon gaan. Het eigenlijke feestvarken logeerde bij zijn grootouders. Enkele gasten hadden hun kroost wel meegenomen. Dat sliep tijdelijk in de kamer van onze zoon. Hun ouders letten op, waar wij even vrij hadden van het luisteren met ons ‘derde oor’.

Als ons kindje slaapt, is één van ons altijd binnen gehoorsafstand. Een babyfoon gebruiken we niet. Toch kan het gebeuren dat we hem niet meteen horen als hij geluid maakt. Bijvoorbeeld op Oudejaarsavond wanneer er vuurwerk wordt afgestoken. Maar lang duurt dat nooit, want ons derde oor is gespitst. Soms is het dan nodig om even actief te luisteren waaruit dat geluid precies bestaat, maar meestal zijn alle details meteen opgevangen. Inmiddels.

Waar een derde oor is, moeten ook een eerste en tweede oor zijn. Ik weet niet welk bij mij wat is, al moet het één beter zijn dan het ander. Wel weet ik dat mijn eerste twee oren me zelden kunnen vertellen uit welke richting een geluid komt. Dat is dan weer heel eenvoudig voor mijn derde oor.<< terug

Pepijn de Boer MA

T: +31 (0)20 3201326

© 2009 LangPep.nl - design by rem-art - powered by webenable