BLOG

<< terug

Begrip van de maand januari 2012: LANTERFANTEN

Laten we het ervan nemen. Nu volgens wetenschappers en oude profeten het laatste jaar begonnen is, rest ons nog weinig tijd voor puur genieten. Dat kan op velerlei wijzen. Vooral wanneer het werk ons overstelpt. Een kleine pauze, liefst een hele dag, is dan meer dan welkom. Soms is een pauze minder welkom. De kunst is dan om het welkom zelf te scheppen. Tijd voor het ware lanterfanten.

Goed lanterfanten begint met geduld. Zeker bij een onrustige ziel als de mijne kan het even duren om de innerlijke kalmte te vinden. Dat begint al bij het opstaan. Als zelfstandige kan ik dat meestal op elk moment doen. Maar er schijnt zoiets te bestaan als een bioritme en ander heilzaams, waartoe het lichaam een bepaalde gewenning opgelegd dient te worden. De lanterfant heeft daar maling aan.

Lanterfanten is rondhangen. Lanterfanten is de verwarming hoger zetten. Lanterfanten is iets half doen. Ik wil het graag leren. Maar lanterfanten moet je doen. Door van alles te laten. Lanterfanten is stijlvol lui zijn. Niks doen bij mooie muziek.

Wat een werk...
Wat een werk...
<< terug

Pepijn de Boer MA

T: +31 (0)20 3201326

2009 LangPep.nl - design by rem-art - powered by webenable