BLOG

<< terug

Begrip van de maand januari 2010: SNEEUWBALEFFECT

Allereerst wil ik van de gelegenheid gebruikmaken om iedereen een gelukkig WK 2010 te wensen. Dat is deze keer op het zuidelijk halfrond, wanneer het daar winter is. Hier is het een winter vol sneeuw. Soms lag er dertig centimeter op het kunstgras. Die houdt mensen van mijn club niet tegen. Integendeel, voetballen is in de sneeuw alleen maar leuker.

Sinds deze maand train ik weer mee. De bal stuift, de grond knispert, de stemmen smoren, de sliding verfrist, de val is zacht. Een poëtische belevenis die naar meer smaakt. Dat komt door het sneeuwbaleffect.

Het sneeuwbaleffect kan van een kleine meevaller een euforisch festijn maken. Een bal net halen na een sprint vermoeit niet, maar zet aan tot een volgende versnelling. Zeker als de net gehaalde bal een voorzet oplevert waaruit prachtig gescoord wordt.

De sneeuw die dit jaar is gevallen, plakt uitstekend. Daarmee is aan de laatste voorwaarde voor een glorieus sneeuwbaleffect voldaan. Dan kan de virtuoze cirkel beginnen. Meer kunnen is meer willen is meer kunnen is meer willen is meer kunnen is meer…

Een sneeuwbal
Een sneeuwbal
<< terug

Pepijn de Boer MA

T: +31 (0)20 3201326

© 2009 LangPep.nl - design by rem-art - powered by webenable