BLOG

<< terug

Begrip van de maand februari 2011: KOESTEREN

Tevredenheid is het hoogst bereikbare. De grootste heldendaad is heldendom afwijzen. Deze maand ben ik tot het besef gekomen dat blij zijn met wat je hebt, heel goed kan voelen. Ik heb overwogen om het voetbalelftal waarin ik nu zes jaar speel, te verlaten. Enkele wondermooie zaterdagen vol saamhorigheid en vriendschap hebben me hiervan doen terugkomen. Ik hoor in die ploeg thuis. Het is mijn ploeg. Het is een ploeg om te koesteren.

Kort na het nemen van deze beslissing heb ik een blessure opgelopen die me zes weken langs de kant houdt. Dat is vervelend, maar gunstig voor het koesteren. Want nu mag ik ook nog het medeleven van mijn ploeggenoten koesteren, naast het deel uitmaken van de ploeg.

Koesteren vind ik een prachtig begrip omdat het zo warm klinkt als het bedoeld is. Dat werkt bovendien twee kanten op. Je koestert iets omdat het veel waard is en iets wordt veel waard omdat je het koestert. Daarom is koesteren een woord dat gerust een blog verdient. Ik koester erover te kunnen schrijven. En dat ik nog kan fietsen.<< terug

Pepijn de Boer MA

T: +31 (0)20 3201326

2009 LangPep.nl - design by rem-art - powered by webenable