BLOG

<< terug

Begrip van de maand februari 2010: WASHAND

Binnenkort ben ik even in het deel van Andalusië waar ik vijf jaar geleden woonde. Vanwege mijn lengte zullen voorbijgangers me weer vragen of ik aan basketbal doe. Ik zal zeggen dat ik liever voetbal. Toch maak ik met regelmaat een beweging uit het basketbal. Daarvoor gebruik ik een washand.

Eerst iets over de washand. Zo vanzelfsprekend als hij in Nederland is, zo moeilijk is hij te krijgen in Spanje. Het is me een raadsel waarom, maar het is zo. Een washand is een vingerloze want van badstof ter grootte van een gemiddelde hand. Hij dient om het lichaam mee te wassen. Als je hevig zweet of koorts hebt, mag je “even een washandje over je gezicht halen”. Buiten Nederland lijkt het hele hoofd onder de koude kraan houden de enige oplossing.

Dan nu het verband met basketbal. Als ik me voor het douchen met ingezeept heb –met de washand- dan wil ik de washand in de wastafel werpen. Om het leuker te maken, doe ik dat met een dunk. De rail van het douchegordijn dient als ring. Eraan hangen op eigen risico.

Mijn favoriete washand
Mijn favoriete washand
<< terug

Pepijn de Boer MA

T: +31 (0)20 3201326

© 2009 LangPep.nl - design by rem-art - powered by webenable