BLOG

<< terug

Begrip van de maand december 2014: SOKKEN

Kleding heeft me altijd maar matig kunnen interesseren. Ik heb van mijn vriendin wel wat geprobeerd te leren, maar vanuit mezelf kom ik niet veel verder dan onderscheid maken tussen wat je draagt op een fietstocht en op een bruiloft. Toch houd ik me de laatste tijd veel bezig met één bepaald kledingstuk, dat zelden in het oog springt. Ik volg hierbij een oud advies van mijn vader: “Bemoei je met je eigen sokken.”

Elke sok die enigszins versleten is, gaat weg. En dat zijn er veel, want ik heb moeilijke voeten: lang, smal, bottig en met scheve tenen. Denkend aan sokken schiet me een discussie te binnen die ik voerde toen ik 15 was. Met een klasgenoot betwistte ik waarvoor sokken in beginsel dienen. Ik dacht om je voeten warm te houden, hij dacht om te voorkomen dat er zweet aan je schoenen komt. Maar hoe zit het als je geen schoenen draagt? Zijn ze dan om je voeten schoon te houden? Er wordt wel eens beweerd dat blootsvoets lopen gezonder is dan op schoenen. Tellen sokken dan mee?

Ons kindje mag graag zijn sokken uittrekken. Ook als hij een maillot draagt, probeert hij het uit volle macht. Zijn opa zou trots zijn.

Nog één te gaan
Nog één te gaan
<< terug

Pepijn de Boer MA

T: +31 (0)20 3201326

© 2009 LangPep.nl - design by rem-art - powered by webenable