BLOG

<< terug

Begrip van de maand december 2013: WACHTEN

Sinds drie weken hebben we een kat. Het is de oude kat van mijn vriendin, nu terug voor nieuwe avonturen. Oud is ze zeker, maar aan avonturen doet ze niet. Lopen naar haar eten en de kattenbak is meer dan genoeg. Voordeel daarvan is dat je gerust eten op tafel kunt zetten, want ze zal niets proberen. Uiteraard slaapt ze veel, maar wat ze vooral lijkt te doen, is wachten.

Wachten is voor mij een kwelling. Toch laat ik bij afspraken vaak anderen wachten. Met een aantal vrienden hebben we daarom bedacht dat we elkaar altijd zeven minuten speling geven. Dat noemen we de standaardafwijking. Pas daarna mag er geklaagd worden.

Katten schijnen geen besef van tijd (zie blog juni en juli 2012) te hebben, dus het wachten is voor hen geen wachten. Het is niets. Mensen organiseren complete cursussen om voor zichzelf de illusie van het niets te creėren. Slim, want met die cursussen en de voorbereidingen ervan vullen ze een hoop tijd.

Mijn vriendin en ik wachten ook. Nog een maand ongeveer. Zij ervaart het niet als wachten, ik wel. Het is betrekkelijk aangenaam wachten, vergelijkbaar met het wachten op Sinterklaasavond. Maar het blijft wachten, het pure haten van de tijd. Waarschijnlijk oogt onze kat daarom zo gelukkig. Wij houden ons tijdens het wachten wel met haar bezig.<< terug

Pepijn de Boer MA

T: +31 (0)20 3201326

© 2009 LangPep.nl - design by rem-art - powered by webenable