BLOG

<< terug

Begrip van de maand december 2010: KIPPENHOK

In de tuin van mijn tante kon je de frambozen zo van de struiken plukken. Dat was lekker tijdens het voetballen op het gras ernaast. Ik logeerde er graag. Aan de andere kant van het gras stond een kippenhok.

Als ik op bezoek was, mocht ik van mijn tante s ochtends de verse eieren rapen. Uit het hok klonk dan stemmige muziek. Langzaam aanzwellende tonen die vloeiend van hoogte veranderden. Als ik de kippen voerde, stapten ze eerst haastig op de korrels af om meteen daarna half achterom kijkend terug te deinzen. Dan verliet ik het hok om gehurkt nog even te kijken hoe ze aten.

Onder het motto: Kom, jongen, je moet goed eten, werd binnen ondertussen een uitgebreid ontbijt klaargezet. De tafel stond vol met gezonde lekkernijen, van huisgemaakte frambozenjam tot verse omelet.

Begin deze maand stond ik weer in die tuin. Het was er stil en leeg. Geen spoor van het kippenhok. Binnen klonk stemmige muziek. Ik bleef even staan. Het begon te sneeuwen.

s Avonds gaf ik als voetbaltrainer mijn damesteam flink de sporen. Terwijl zij enthousiast de kou trotseerden, smoorde hun gekakel in de sneeuw. Mijn gedachten dwaalden af naar het kippenhok van mijn tante.<< terug

Pepijn de Boer MA

T: +31 (0)20 3201326

2009 LangPep.nl - design by rem-art - powered by webenable