BLOG

<< terug

Begrip van de maand augustus 2013: OERSCHREEUW

Als je met eigen hand voelt dat het er echt is. Als zij ziet hoe jij dat belangrijke doelpunt maakt. Als je hoort dat je dat droomhuis hebt. Maar ook als je tijdens de verhuizing de deur laat dichtvallen terwijl alle sleutels binnen liggen. Of als je je voor de tweede keer hardhandig op dezelfde plek stoot. Of van tien meter hoogte in het water springt. Dan moet er iets uit. Niet omdat iemand het zou willen horen, maar omdat het vanuit de krochten van je ziel naar buiten barst. Wanneer het dan komt, slaan alle zintuigen een moment op tilt. Ik heb het over de oerschreeuw.

Je keel is schor. Je buik trilt na. Je oren tuiten. Het voelt alsof je in een paar seconden de wereld rond bent gereisd. Langzaam keer je terug. Een mengeling van voldoening en verbijstering na zoveel acuut samengebalde kracht.

De oerschreeuw is pure energie en daarom moet je er daarna van bijkomen. Daardoor ontstaat er vanzelf een moment van rust dat zeer welkom is. Diepe frustratie en hevige pijn vragen immers om relativering. En van grote vreugde wil je op je gemak genieten. Bepaalde omstandigheden daargelaten, ben ik dan ook een voorstander van de oerschreeuw.<< terug

Pepijn de Boer MA

T: +31 (0)20 3201326

2009 LangPep.nl - design by rem-art - powered by webenable