BLOG

<< terug

Begrip van de maand augustus 2010: ZWICHTEN

Vakantie vieren is toegeven aan de drang om helemaal niets te doen. Ver weggaan van alles wat moet, zonder te vertrekken. Ingaan op de innerlijke roep om een pauze van alle prikkelingen. Gehoor geven aan diep weggezakte verlangens. De luiheid omarmen. Zwichten.

Begin deze maand ben ik een paar dagen in mijn geboortestad. Op de mooiste dag fiets ik naar de zonovergoten haven. Er is weinig veranderd. Als mijn oog valt op een kleine snackbar aan de kademuur, krijg ik een idee.

De eigenares begroet me alsof ze me herkent van vroeger. Misschien is dat ook wel zo. Met mijn aankoop slenter ik naar de brede houten steiger. Aan het eind ervan neem ik plaats.

Mijn benen bungelen boven het IJsselmeer, de zon masseert mijn nek, de Hoofdtoren houdt de wacht. In mijn hand een Calippo Sinas. Aan de overkant het park waar we met het gezin vroeger wekelijks wandelden. Zwichten maar.<< terug

Pepijn de Boer MA

T: +31 (0)20 3201326

2009 LangPep.nl - design by rem-art - powered by webenable