BLOG

<< terug

Begrip van de maand april 2011: GRIL

Van nachtvorst naar zomer in twee weken. Het is een maand geweest van omslagen. Zowel bij mij als de mensen om mij heen. Misschien komt dat omdat de ene omslag de andere uitlokt. Zo vallen wij allen beurtelings ten prooi aan een gril.

Een gril kan zich uiten in vluchtig genoegen. Zo kan ik kan betoverd raken door een laagvliegende aalscholver of soezende kat om even later stoļcijns aan beide voorbij te razen. Een gril kan ook een flits van inspiratie zijn. Zo zijn er momenten dat vertalingen als soepele proza uit mijn vingers rollen en dagen waarop ik worstel om de juiste woorden te vinden.

Onder kunstenaars en sporters bevinden zich vaak grillige mensen. Daaraan spiegel ik mij graag. Hoewel ik als schrijver noch voetballer de top benader, vind ik het een geruststellende gedachte dat het gaan en komen van ingevingen ook de groten der aarde teistert.

Bovendien vind ik het een prachtig woord, gril. Ik gebruik het graag omdat de betekenis zowel glashelder als eindeloos raadselachtig is. Hierover kan ik gerust uitweiden. Maar ik ga nu weer wat anders doen.<< terug

Pepijn de Boer MA

T: +31 (0)20 3201326

© 2009 LangPep.nl - design by rem-art - powered by webenable