BLOG

<< terug

Begrip van de maand april 2010: PANINIBOEK

“Heb jij mij al?” “Ik heb jou dubbel.”

Als kind liep ik elke lente wekenlang de sigarenboer in de buurt binnen om te vragen of het al zover was. Wanneer de grote dag aanbrak, stapte ik met mijn gespaarde zakgeld en een lege rugtas opgewonden de winkel in. Gretig snoof ik de geur van verse drukinkt op. Daarna snel naar huis, scheuren, plakken en dubbelen sorteren om morgen op school te ruilen. Nog één keer bladeren. Mijn Paniniboek en ik.

Sinds deze maand ben ik na zestien jaar terug in de wereld van plaatjes, pakjes en dubbelen. Mijn voetbalclub Wartburgia heeft namelijk zijn eigen boek uitgebracht: Wartnini.

Nu zit ik twee keer per week in of rond onze kantine met tientallen volwassen heren en dames driftig uit te pakken, te plakken en te ruilen. Bij ieder pakje dat we openmaken, worden onze ogen groter. Dan openbaart zich het grote verschil met de plaatjes van vroeger. Toen was je alleen blij met het verschenen gezicht als het nog niet in je boek zat. Nu zitten er vrienden en vriendinnen tussen. En dat worden er elke week meer.

Wartnini
Wartnini
<< terug

Pepijn de Boer MA

T: +31 (0)20 3201326

© 2009 LangPep.nl - design by rem-art - powered by webenable